Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Gegratineerde Broccoli met Kaaskorst
Verwen jezelf met dit romige bijgerecht van gegratineerde broccoli, overgoten met een zachte champignoncrèmesaus en afgemaakt met een goudbruine kaaskorst. Perfect om te serveren met kip en rijst.
Porties:
3
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
ronde ovenschaal
Oven
Ingrediënten
▢
1
grote
broccoli
▢
½
zakje
champignoncrèmesoep
instant
▢
½
kopje
water
▢
1
kopje
halfvolle melk
▢
Snufje
nootmuskaat
▢
2
kopjes
geraspte kaas
bijv. mozzarella
Instructies
Kook de broccoli kort voor in een pan met water tot deze beetgaar is.
Meng in een aparte pan het water, de melk en het halve zakje champignoncrèmesoep.
Verwarm dit op laag vuur totdat het een dikke crème wordt.
Voeg een snufje nootmuskaat toe en roer goed door.
Leg de voorgekookte broccoli in een ronde ovenschaal.
Giet de crèmesaus over de broccoli en bestrooi met de geraspte kaas.
Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200°C en bak gedurende 8 minuten, of totdat de kaas een goudbruine korst heeft gevormd.
Serveer warm als bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur en de smaken van kaas en broccoli.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
/
Vegetarisch