Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Gorgonzola Broccolipuree
Geniet van deze smeuïge en smaakvolle broccolipuree, perfect als vegetarisch bijgerecht!
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Steelpan
Pureerstaaf
Ingrediënten
▢
1
flinke
stronk broccoli
▢
Roomboter
▢
Kookroom
▢
50
g
gorgonzola kaas
of naar smaak
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Schil de stronk en alle steeltjes van de broccoli en snijd ze in kleine stukjes.
Breng een pan met een niet al te ruime hoeveelheid water en wat zout aan de kook.
Kook de broccoli steeltjes gedurende ongeveer 10 minuten.
Voeg vervolgens de kleine stronkjes broccoli toe en kook nog ongeveer 5 minuten, tot alles gaar is.
Giet het meeste water af en voeg de in blokjes gesneden gorgonzola kaas, een flinke klont roomboter en een royale scheut kookroom toe.
Pureer het geheel met een pureerstaaf tot een gladde massa.
Voeg eventueel nog wat kookroom toe om een mooie romige consistentie te verkrijgen.
Breng de broccolipuree op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De romige textuur en de hartige smaak van de gorgonzola vragen om een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch