Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Groente Maaltijdsoep met Braadworst
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
29
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
koekenpan met antiaanbaklaag
Spatel
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
fijngesneden
▢
½
struik
bleekselderij
fijngesneden
▢
400
g
winterpeen
in plakken
▢
1
liter
kippenbouillon
van tablet
▢
1
eetlepel
gedroogde rozemarijn
▢
450
g
aardappeldobbeltjes
▢
4
braadworsten
in plakken
Instructies
Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de ui goudbruin.
Bak de knoflook 1 minuut mee en roer de bleekselderij en de winterpeen erdoor.
Schenk de bouillon bij de groenten en voeg de rozemarijn toe.
Breng de soep aan de kook en laat hem 15 minuten zachtjes doorkoken.
Laat de aardappeldobbeltjes de laatste 5 minuten meekoken.
Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olie en bak hierin op laag vuur de plakken braadworst in 15 tot 20 minuten gaar.
Dek de pan af met een deksel.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over vier diepe borden of kommen en leg er de plakken worst in.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais Villages of een droge witte wijn zoals een Chardonnay vormen een goede match met deze hartige maaltijdsoep.
Voedingswaarden
Calories:
570
kcal
|
koolhydraten:
36
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
38
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland