Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Groentelasagne
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Steelpan
ovenschaal
Oven
Ingrediënten
▢
2
venkelknollen
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
400
g
winterpeen
in dunne plakjes
▢
250
g
sperziebonen
schoongemaakt
▢
2
rode uien
in ringen
▢
2
takjes
rozemarijn
naaldjes grofgehakt
▢
1
blikje
ansjovisfilets
▢
250
ml
slagroom
▢
250
ml
melk
▢
1
pak
koelverse lasagnavellen
250 g
▢
300
g
geraspte belegen kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Halveer de venkel in de lengte en snijd deze in dunne plakjes.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de venkel, winterpeen, sperziebonen, ui en rozemarijn gedurende 3-4 minuten.
Voeg een scheutje water toe en laat de groenten nog 5 minuten gaar worden.
Giet de ansjovis af boven een steelpan en verwarm de olie.
Hak de ansjovis fijn en laat deze al roerend smelten in de warme olie.
Voeg de slagroom en melk toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.
Strijk enkele lepels van de dunne roomsaus uit over de bodem van een ingevette ovenschaal.
Leg twee lasagnavellen erop.
Verdeel een kwart van de groenten, enkele lepels roomsaus en 50 g kaas erover.
Herhaal deze volgorde nog drie keer.
Verdeel over de laatste laag van groenten en roomsaus 100 g kaas.
Bak de lasagne in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, tot hij gaar is.
Haal de lasagne uit de oven en laat hem 5-10 minuten staan zodat hij stevig wordt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn, zoals een Merlot, past goed bij deze romige groentelasagne.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
32
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
Land van herkomst
Italië