Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de bleekselderij en knoflook zachtjes gedurende 3 minuten.
Strooi de bloem erover en bak nog 2 minuten mee.
Voeg de groentebouillon geleidelijk toe, terwijl je blijft roeren totdat alle bouillon is opgenomen en de soep glad en licht gebonden is.
Roer het grootste gedeelte van de geraspte kaas door de soep en laat het smelten.
Als de soep niet goed bindt, voeg dan 1 eetlepel lichtzure paprikavocht uit de pot toe.
Verwarm de paprikareepjes kort in de soep.
Breng de soep op smaak met zout en peper en verdeel het over vier diepe borden.
Strooi de achtergehouden kaas erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige kaas-selderijsoep met geroosterde paprika gaat goed samen met een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay. De frisse tonen van de wijn versterken de smaken van de soep, terwijl het romige karakter ervan mooi contrasteert met de kaasachtige elementen.