Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Kip en Broccoli Roerbakschotel
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vergiet
Wok
Ingrediënten
▢
1
pakje
Toscaanse aardappel roerbakmix
57 g
▢
300
g
broccoliroosjes
▢
350
g
kipfilet
▢
2
uien
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
pak
aardappelschijfjes
700 g
Instructies
Meng de roerbakmix uit het pakje met 100 ml koud water en laat het 3 minuten wellen.
Kook de broccoliroosjes in licht gezouten water gedurende 3 minuten, giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Pel en snipper de uien.
Verhit de olijfolie in een grote wok en bak de kipfilet rondom bruin.
Voeg de vleeskruiden uit het pakje en de aardappelschijfjes toe, roerbak op laag vuur gedurende 10 minuten.
Schep de broccoliroosjes, uien en gewelde roerbakmix erdoor en bak nog eens 5 minuten.
Serveer de romige kip en broccoli roerbakschotel direct.
Eet smakelijk!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige schotel met kip en broccoli gaat goed samen met een lichte Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Roerbakken / Wokken