Malse kipfilet met knapperige groene asperges en spekjes in een romige saus, op smaak gebracht met paprika en basilicum. Perfect met pasta of een knapperig stukje brood!
Was de asperges, breek het onderste stugge stukje (± 3 cm) eraf en snijd de rest in stukjes van 4 cm.
Kook de asperges 5 minuten in gezouten water, giet ze af en spoel onder koud water.
Verwarm de olijfolie met de boter in een ruime pan en bak de spekreepjes ± 3 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de reepjes kipfilet toe en bak ze al omscheppend goudbruin.
Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
Voeg de room culinair, de gekookte asperges en de tomaten toe en warm alles goed door.
Haal de pan van het vuur en meng het verse basilicum erdoor.
Serveer met pasta zoals tagliatelle of met knapperig brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Bestrooi met extra basilicum en een snufje Parmezaanse kaas voor extra smaak.Wijnadvies:Een Vin d’Alsace Pinot Blanc past goed bij dit gerecht. De frisse en fruitige tonen van de Pinot Blanc vullen de romige roomsaus en de malse kipfilet mooi aan.