Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Kipfilet met Paksoi en Gember
Porties:
4
Bereidingstijd:
29
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
Wok
Zeef
Ingrediënten
▢
1
limoen
schoongeboend
▢
2
eetlepels
olie
▢
4
kipfilets
▢
250
ml
slagroom
▢
2
teentjes
knoflook
gepeld en in plakjes
▢
4
cm
verse gemberwortel
geschild en in plakjes
▢
1
gedroogd chilipepertje
verkruimeld
▢
1
grote
paksoi of 2 kleine
▢
2
eetlepels
roerbakolie
▢
½
zakje
verse koriander
15 g, fijngesneden
Instructies
Snijd met een mes dunne reepjes van de groene schil van de limoen.
Verhit in een hapjespan olie en bak de kipfilets rondom bruin.
Voeg de slagroom toe aan de pan.
Verdeel de reepjes limoenschil, knoflook, gember en verkruimeld chilipepertje rond de kip.
Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de kip in de saus in 8-10 minuten zachtjes gaar sudderen.
Maak de paksoi schoon en snijd deze in stukken van ongeveer 2 cm.
Verhit in een wok roerbakolie en bak de paksoi al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar.
Leg de kipfilets op vier warme borden.
Schenk de saus door een zeef in een kom en breng op smaak met zout en peper.
Schenk de saus over de kipfilets.
Strooi de fijngesneden koriander eroverheen.
Serveer de paksoi naast de kipfilets.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
45
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Azië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij