Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Kippenleverpaté op Crostini
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koekenpan met antiaanbaklaag
keukenmachine of staafmixer
Oven
Ingrediënten
▢
2
stengels
bleekselderij + blad
in kleine blokjes gesneden
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
2
sjalotten
gesnipperd
▢
150
g
bospeen
in kleine stukjes
▢
½
eetlepel
gedroogde tijm
▢
500
g
kippenlevers
schoongemaakt en drooggedept
▢
2
eetlepels
cognac
▢
75
g
roomboter
▢
½
zakje
verse peterselie
30 g, gehakt
▢
1
teentje
knoflook
fijngesneden
▢
1
stokbrood
Instructies
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de blokjes bleekselderij, sjalotten, bospeen en tijm gedurende 10 minuten zachtjes.
Haal van het vuur en laat afkoelen.
Bestrooi de kippenlevers met zout en peper.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en roerbak de kippenlevers op hoog vuur gedurende 5 minuten.
Voeg de cognac toe en laat verdampen.
Pureer de kippenlevers grof met de roomboter in een keukenmachine of met een staafmixer.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de gebakken groenten, gehakte peterselie en fijngesneden bleekselderijblad door de leverpuree.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de knoflook door de resterende olie.
Snijd het stokbrood schuin in plakken en bestrijk ze dun met de knoflookolie.
Rooster de plakken lichtbruin in de oven.
Bestrijk de geroosterde sneetjes stokbrood royaal met de kippenleverpaté.
Serveer de crostini met romige kippenleverpaté als voorgerecht of bij de borrel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de kippenleverpaté tot 2 dagen van tevoren maken en bewaren in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk