Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Romige Kippenmousse met Balsamico-Aspic
Een verfijnde mousse van kip, perfect gecombineerd met een frisse balsamico-aspic. Ideaal als feestelijk voorgerecht of luxe borrelhapje!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Elektrische keukenmachine
Platte rechthoekige of vierkante schaal
Kleine bakjes
kom
pan
Steelpan
sauspan
Folie
Ingrediënten
▢
250
gram
kipfilet
▢
1
eetlepel
zonnebloemolie
▢
10
blaadjes
witte gelatine
▢
1
liter
kippenbouillon
van tabletten
▢
75
ml
slagroom
▢
2
eetlepels
balsamicoazijn
▢
1
eetlepel
honing
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
Instructies
Controleer de kipfilet op botjes en ongerechtigheden.
Vet een schaal dun in met zonnebloemolie.
Week de gelatineblaadjes in een kom met water.
Breng 500 ml kippenbouillon aan de kook in een pan.
Pocheer de kipfilet in de bouillon gedurende 25 minuten tot deze gaar is.
Laat de kipfilet iets afkoelen en snijd in blokjes.
Pureer de kip in een keukenmachine en voeg tijdens het pureren de slagroom toe tot een smeuïg geheel ontstaat.
Breng de mousse op smaak met zout en peper.
Verdeel de mousse over vier kleine bakjes en dek af met folie.
Laat de mousse 1 uur opstijven in de koelkast.
Breng de overige 500 ml kippenbouillon in een sauspan aan de kook.
Voeg de balsamicoazijn en honing toe en roer goed door.
Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit.
Breng een bodempje water in een steelpan aan de kook en los hierin al roerend de gelatine op.
Voeg de opgeloste gelatine toe aan de kippenbouillon en laat een minuut zachtjes doorkoken.
Giet de bouillon in de ingevette schaal en laat afkoelen tot aspic.
Snijd de gestolde aspic in kleine blokjes of figuren.
Plaats de bakjes mousse op het bord en schep de aspic eromheen.
Serveer met warm stokbrood en boter of toast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met stokbrood, toast en een frisse salade met rucola en walnoten.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
21
g
|
Zout:
1.3
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hapjes
/
Kip
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden