Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige kippensoep met oesterzwammen
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
50
g
boter
▢
25
g
bloem
▢
1
liter
kippenbouillon
zelfgetrokken
▢
150
g
oesterzwammen
▢
witte peper
▢
100
g
gerookte kipfilet
▢
1
ei
gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)
▢
1
dl
koksroom
▢
nootmuskaat
▢
citroensap
▢
7,5
gr
verse basilicum
Instructies
In soeppan helft van boter smelten en bloem erdoor roeren.
Ca. 2 min. zachtjes laten bakken.
Helft van bouillon toevoegen en al roerend aan de kook brengen tot gebonden soep ontstaat. Scheutje voor scheutje rest van bouillon toevoegen.
Soep aan de kook brengen en ca. 5 min. laten sudderen.
Intussen oesterzwammen schoonvegen en in stukken snijden.
In koekenpan rest van boter verhitten en oesterzwammen op hoog vuur ca. 3 min. roerbakken.
Bestrooien met zout en peper.
Oesterzwammen uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
Kipfilet in dunne plakken en hierna in reepjes snijden.
In kom eierdooier met koksroom loskloppen.
Enkele lepels hete soep erdoor roeren en al roerend aan soep toevoegen.
Blijven roeren tot soep fluweelachtig gebonden is, niet meer laten koken!
Op smaak brengen met zout, peper, nootmuskaat en citroensap.
Basilicum in reepjes snijden.
Kippensoep in vier kommen scheppen.
In midden van soep bergje maken van gebakken oesterzwammen, reepjes kipfilet en reepjes basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten