Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de avocado in kleine blokjes.
Hak de walnoten grof.
Snijd de gerookte kipfilet in kleine plakjes.
Roer een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn en verkruimelde roquefort en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Meng de eikenbladslamelange met de helft van de dressing.
Verdeel de gemengde sla over twee borden.
Leg hierop de blokjes avocado, plakjes bleekselderij, walnoten en plakjes gerookte kipfilet.
Druppel de resterende dressing over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze romige kipsalade met roquefort met grove sneden ciabatta of volkorenbrood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze romige kipsalade met roquefort past uitstekend bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. Hun fruitige aroma's en verfrissende zuurgraad vormen een mooie aanvulling op de romige kaas en de hartige gerookte kip.