Voeg al roerend de bloem bij de gesmolten boter en laat 1-2 minuten op laag vuur koken.
Schenk al roerend de melk erbij (schenk een nieuwe scheut er pas bij als de vorige is opgenomen).
Breng op smaak met de mosterd, zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schaaf de knolselderij en aardappels met een dunschiller in plakjes.
Doe ze in een ovenschaal, schep ze om met zout en peper en verdeel de mosterdsaus erover.
Laat de gratin in 35 minuten gaar worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bewaartip:
Je kunt de gratin van tevoren klaarmaken. Laat de gratin gaar worden in de oven, laat hem afkoelen en bewaar 'm tot gebruik (maximaal 24 uur) afgedekt op een koele plaats. Verwarm de gratin vervolgens 6 minuten op vol vermogen in de magnetron of 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Gris past goed bij deze romige knolselderij-aardappelgratin en kan de rijke smaken mooi aanvullen.