Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Knolselderijpuree
Deze romige knolselderijpuree is het perfecte bijgerecht voor elke hoofdmaaltijd. Het is eenvoudig te maken en zit boordevol smaak door de toevoeging van crème fraîche, zout en peper.
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
pureestamper
Ingrediënten
▢
1
grote
knolselderij
in blokjes gesneden
▢
2
dl
crème fraîche
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Snijd de grote knolselderij in blokjes.
Kook de knolselderijblokjes in ruim gezouten water gedurende 25 minuten.
Laat de gekookte knolselderij uitlekken en pureer deze.
Roer de crème fraîche door de knolselderijpuree.
Breng de puree op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de knolselderijpuree als smakelijk bijgerecht bij je hoofdmaaltijd
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij de romige smaak van deze knolselderijpuree.
Voedingswaarden
Calories:
110
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst