Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Knolselderijpuree met Appel en Kaneel
Deze romige knolselderijpuree combineert de aardse smaak van knolselderij met het frisse zoet van appel en een vleugje kaneel.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
schilmes,
snijplank
pan
staafmixer
Ingrediënten
▢
1
knolselderij
▢
1
appel
▢
125
ml
slagroom
▢
2
el
boter
▢
1
mespunt
kaneel
▢
Zout naar smaak
Instructies
Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
Kook de knolselderijblokjes in weinig water met een snufje zout gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze zacht zijn.
Giet af.
Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis, en snijd de appel in blokjes.
Breng de slagroom aan de kook in een pan, voeg de appelblokjes toe en laat ze zacht worden.
Meng de appelroom en de boter door de gekookte knolselderij.
Klop het geheel met een staafmixer tot een romige puree.
Voeg een mespunt kaneel toe en roer goed door.
Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte Riesling past goed bij deze romige puree.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst