Bak de spekreepjes al omscheppend bruin en schep ze op een bord.
Bak in het achtergebleven bakvet de ui zachtjes gedurende 2-3 minuten.
Voeg de knoflook en knolselderij toe en bak ze op middelhoog vuur gedurende 2-3 minuten mee, regelmatig roerend.
Voeg de bouillontabletten en 1¼ liter water toe.
Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde puree.
Roer de linzen erdoor en laat nog 2-3 minuten meewarmen.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Schep de soep in wijde kommen.
Schep in het midden van elke kom een flinke lepel zure room.
Strooi de spekjes en fijngeknipte koriander eroverheen.
Serveer de soep met geroosterd volkoren(stok)brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige knolselderijsoep met linzen en spek gaat goed samen met een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de soep mooi aan en zorgen voor een harmonieuze combinatie.