Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Koolraapstamppot met Gehaktballen
Een heerlijke stamppot met zachte koolraap, romige aardappelen en smaakvolle gehaktballen in jus. Perfect voor een koude dag!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aardappelstamper
braadpan
Koekenpan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappelen
geschild en in stukken
▢
Zout naar smaak
▢
30
g
boter
▢
1
koolraap
geschild en in blokjes
▢
2
tl
suiker
▢
½
tl
kaneel
▢
1
zakje
rundvleesjus
▢
4
gehaktballen
▢
Instructies:
Instructies
Kook de aardappelen in een ruime pan met gezouten water in 20 minuten gaar.
Smelt ondertussen de boter in een pan en voeg de koolraap, suiker, kaneel en een snufje zout toe.
Bak de koolraap 5 minuten op halfhoog vuur terwijl je regelmatig omschept.
Voeg 100 ml water toe en laat de koolraap in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar stoven.
Bereid intussen de rundvleesjus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de gehaktballen in de jus.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de gare koolraap en het kookvocht tot een smeuïge stamppot.
Serveer de stamppot met de gehaktballen en de jus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse komkommersalade voor een lichte tegenhanger.
Wijnadvies:
Een kruidige rode wijn zoals Corbières Trésor past uitstekend bij dit gerecht.
SEO-titel:
Voedingswaarden
Calories:
620
kcal
|
koolhydraten:
75
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2.1
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter