Verhit de olijfolie in een wok en fruit de ui zachtjes gedurende 2-3 minuten.
Voeg de spinazie toe in gedeelten en laat op hoog vuur slinken.
Druk met een spatel de spinazie tegen de wand van de wok en verwijder het overtollige vocht.
Meng de helft van de ricotta en geraspte kaas door de spinazie.
Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel de zalm in stukjes.
Maak in een ovenschaal lagen van 3-4 lasagnebladen, spinazie en zalm, en eindig met een laag lasagne.
Klop de rest van de ricotta los met melk, zout, peper en nootmuskaat en strijk dit mengsel over de laatste laag lasagne.
Leg de plakjes tomaat erop en bestrooi met peper.
Strooi de rest van de kaas over de schotel.
Laat de schaal afkoelen, dek af met plasticfolie en zet minstens 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Verwijder de folie van de lasagne uit de koelkast.
Zet de ovenschaal op een rooster in het midden van de oven en bak de lasagne in ca.
30 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past goed bij deze romige lasagne met zalm. De frisse tonen van de wijn en de romige textuur van het gerecht vullen elkaar mooi aan, terwijl de zalm een extra dimensie toevoegt aan de smaakbeleving.