Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Lichte Erwtensoep met Rookworst
Deze lichte erwtensoep met rookworst en groenten is heerlijk romig en vol van smaak. Perfect voor een koude dag en makkelijk van tevoren te bereiden!
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote soeppan
Keukenmachine
Koekenpan
Ingrediënten
▢
5
bouillontabletten
vleesbouillon
▢
2
laurierblaadjes
▢
2,5
liter
water
▢
900
g
erwten
diepvries
▢
1
eetlepel
olie
▢
150
g
rookspek
in reepjes
▢
2
winterwortels
in kleine blokjes
▢
1
knolselderij
in kleine blokjes
▢
2
aardappels
in kleine blokjes
▢
2
preien
in dunne ringen
▢
2
rookworsten
▢
1
zakje
selderij
grof gehakt
Instructies
Breng in een grote soeppan 2,5 liter water met de bouillontabletten, laurierblaadjes en erwten aan de kook.
Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
Schep een deel van de erwten uit de soep en pureer ze in de keukenmachine.
Voeg de gepureerde erwten weer toe aan de soep voor extra romigheid.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes 3 minuten zachtjes uit.
Voeg de wortel, knolselderij, aardappels en prei toe en bak dit 5 minuten mee.
Voeg het spek-groentemengsel toe aan de erwtensoep en laat nog 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
Verwijder de laurierblaadjes uit de soep.
Verwarm de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de rookworsten schuin in plakjes en roer ze samen met de selderij door de soep.
Breng op smaak met zout en royaal versgemalen peper.
Serveer warm en geniet!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met roggebrood en katenspek of soepstengels.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een
Chardonnay
past goed bij de romige structuur van deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Soep
/
Varkensvlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter