Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Maïssoep met Gyros Sandwiches
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
28
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Koekenpan
oven of broodrooster
Ingrediënten
▢
4
eetlepels
olie
▢
2
uien
gesnipperd
▢
1
rode paprika
in blokjes
▢
300
g
maïskorrels
uitgelekt
▢
500
ml
vleesbouillon
van tablet
▢
400
g
gyrosvleesreepjes
varkensvlees
▢
8
shoarmabroodjes
▢
300
ml
volle melk
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en bak de gesnipperde ui zachtjes gedurende 5 minuten.
Voeg de blokjes rode paprika en de maïskorrels toe aan de ui en bak ze nog 5 minuten mee.
Schenk de vleesbouillon erbij en breng aan de kook.
Laat de soep afgedekt 10 minuten zachtjes koken.
Verhit intussen de resterende olie in een koekenpan en bak de gyrosvleesreepjes in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar.
Snijd de shoarmabroodjes open en rooster ze lichtbruin in een oven of broodrooster.
Roer de volle melk door de soep en verwarm nog even.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Vul de geroosterde shoarmabroodjes met de gebakken gyrosvleesreepjes.
Schep de maïssoep in de kommen en serveer deze naast de gevulde shoarmabroodjes op grote borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de gyros sandwichjes eventueel aanvullen met wat frisse sla, tomaten en een saus naar keuze.
Voor een vegetarische optie kun je de gyros vervangen door gegrilde groenten of vleesvervangers.
Serveer de maïssoep eventueel met een scheutje room voor een extra romige textuur.
Voedingswaarden
Calories:
690
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
2.1
g
|
Sugar:
9
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
Internationaal