Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mossel champignonragout met rijstrand
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1,5
kg
mosselen
▢
250
gram
champignons
▢
10
gram
roomboter
▢
250
gram
gemengde paddenstoelen
▢
1
ui
▢
10
gram
boter
▢
1
el
bloem
▢
⅛
liter
vleesbouillon
▢
Zout
▢
½
kopje
droge witte wijn
▢
Peper
▢
3
el
room
▢
Rijst
▢
1
bosje
peterselie
Instructies
Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen openstaan.
Laat ze iets afkoelen en haal ze uit de schelpen.
Was de champignons, snijd ze in plakjes en bak ze in roomboter.
Reinig de gemengde paddenstoelen, snijd ze in kleine stukjes en voeg ze toe aan de champignons.
Snipper de ui fijn, fruit ze in boter, voeg bloem toe en blus het mengsel af met bouillon en witte wijn.
Roer tot de saus dikker wordt.
Voeg de mosselen en paddenstoelen toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de room toe en eventueel een scheutje citroensap.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en vul een ringvorm met de rijst.
Stort de rijst op de borden en vul de opening met de mossel-champignonragout.
Garneer met fijngehakte peterselie en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse en lichte witte wijn, zoals een Pinot Grigio, vormt een goede aanvulling op dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
42
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten