Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Mosselen in Witbiersaus
Porties:
2
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
diepe borden
Wok
Ingrediënten
▢
2
kg
panklare mosselen
▢
2
teentjes
knoflook
gepeld en geplet
▢
50
g
kruidenboter
▢
300
g
panklare prei
▢
300
ml
witbier
▢
1
bruin stokbrood
in plakjes gesneden
Instructies
Spoel de mosselen grondig af onder stromend water.
Gooi kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik niet sluiten weg.
Verwarm de kruidenboter in een grote wok en bak hierin de geplette knoflook en prei gedurende 2 minuten.
Voeg de mosselen toe en schenk het witbier erbij.
Breng het vocht aan de kook en laat de mosselen in 6-8 minuten gaar worden (schelpen moeten openstaan), regelmatig omscheppen.
Maal peper naar smaak over de mosselen.
Schep de mosselen met groenten en vocht in twee diepe borden en serveer met plakjes stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de romige mosselen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling om de smaken goed te complementeren.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Nederland