Snijd de venkelknol in blokjes, de uien en prei in ringen, en de wortelen in schijfjes.
Verhit de boter in een grote pan en fruit de venkel, uien, prei en wortelen enkele minuten op middelhoog vuur.
Blus de groenten met de bouillon en de witte wijn en breng het geheel aan de kook.
Voeg de mosselen toe, sluit de pan met een deksel en laat ze koken op middelhoog vuur gedurende 10-15 minuten, tot de schelpen openstaan.
Haal de mosselen en groenten met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een voorverwarmde serveerschaal.
Meng de slagroom met de eidooier in een aparte kom.
Voeg het roommengsel langzaam toe aan het kooknat en roer goed door.
Breng de saus op smaak met zout en peper (laat de saus niet meer koken om schiften te voorkomen).
Schenk de romige saus over de mosselen en groenten.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met vers knapperig stokbrood of een kom huisgemaakte frieten om de romige saus mee op te deppen.Wijnadvies:Een frisse, droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc past perfect bij dit romige mosselgerecht.