Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Mosselen met Witte Wijn
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
kg
mosselen
▢
150
gram
ui
fijngehakt
▢
400
gram
prei
in dunne plakjes gesneden
▢
50
gram
bleekselderij
in stukjes gesneden
▢
150
gram
wortelen
in dunne repen gesneden
▢
80
gram
roomboter
▢
0.5
liter
droge witte wijn
▢
Versgemalen zwarte peper naar smaak
Instructies
Maak de groenten schoon en snijd ze zoals aangegeven.
Verhit de roomboter in een grote pan en fruit hierin de ui, prei, bleekselderij en wortelen tot ze zacht zijn.
Voeg de droge witte wijn toe aan de groenten en breng aan de kook.
Voeg rijkelijk versgemalen zwarte peper toe aan de pan.
Voeg de mosselen toe aan de pan en laat ze ongeveer 15 minuten koken, of tot alle schelpen openstaan.
Serveer de mosselen direct en geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zeevruchten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij