Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Mosselsoep met Venkel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Zeef
schuimspaan
kom
Ingrediënten
▢
1
kg
panklare mosselen
bak à 2 kg
▢
300
ml
witte wijn
▢
1
venkelknol
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
winterwortel
in dunne plakjes
▢
500
ml
warme visbouillon van tablet
▢
125
ml
slagroom
▢
Allesbinder
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Spoel de mosselen onder koud stromend water af.
Gooi kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik niet sluiten weg.
Kook de mosselen in een grote pan met witte wijn afgedekt op hoog vuur in 6-8 minuten gaar.
Schud af en toe om.
Neem de mosselen met een schuimspaan uit de pan en haal ze uit de schelp.
Houd 12 mosselen in de schelp apart voor garnering.
Hang een zeef bekleed met keukenpapier in een kom en schenk het mosselvocht door de zeef.
Maak de venkelknol schoon, snijd hem in vieren en vervolgens in dunne repen.
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui 1 minuut.
Voeg de venkel en wortel toe en bak al omscheppend 1 minuut mee.
Voeg het mosselvocht en de visbouillon toe en breng aan de kook.
Laat de soep 5-7 minuten zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn.
Meng de slagroom en de mosselen zonder schelp door de soep.
Laat nog ca.
2 minuten zachtjes doorkoken en bind indien nodig met allesbinder.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in vier wijde kommen en leg de mosselen in de schelp in de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige mosselsoep met venkel past goed bij een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
26
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij