Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het werkblad niet meer sluiten.
Breng de mosselen met witte wijn en slagroom aan de kook.
Laat met de deksel op de pan 5 minuten op hoog vuur koken.
Schud de pan tussendoor tot de mosselen open zijn.
Schep de mosselen uit de pan en laat ze uitlekken.
Neem de mosselen uit de schelpen.
Zeef het kookvocht door een doek.
Verhit boter in een grote pan.
Bak de ui op laag vuur ongeveer 5 minuten, regelmatig omscheppend.
Voeg bouillon en saffraan toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
Voeg het kookvocht van de mosselen en zeekraal toe aan de bouillon en laat nog ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
Voeg lamsoren en mosselen toe aan de soep en verwarm het geheel goed door.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Bestrooi met fijngehakte salie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie-ideeën:
Vervang lamsoren eventueel door veldsla. Gebruik haricots verts (dunne sperzieboontjes) in plaats van zeekraal. Serveer de soep met geroosterde witbroodreepjes bestreken met mosterdboter of verse roomkaas met mierikswortel.Wijnadvies:Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een klassieke Muscadet past uitstekend bij de romige mosselsoep.