Een fluweelzachte mosterdsoep met beetgare prei, afgetopt met frisse tuinkers en geserveerd met knapperige kaastoastjes uit de oven. Comfortfood in een kom.
Maak de prei schoon en snijd het witte en lichtgroene deel in dunne ringen.
Doe de prei in een zeef en giet er kokend water over.
Halveer de ciabatta’s en besmeer ze dik met de roomkaas.
Verdeel de zonnebloempitten en geraspte kaas over de ciabatta’s.
Bak de ciabatta’s in de oven in circa 8 minuten goudbruin.
Verwarm de mosterdsoep volgens de gebruiksaanwijzing.
Voeg de prei toe en laat de soep circa 5 minuten zachtjes garen.
Knip de tuinkers boven de soep.
Serveer de soep samen met de kaastoast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de soep in voorverwarmde diepe kommen en leg de kaastoast schuin erop voor een luxe presentatie.Wijnadvies:Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay combineert mooi met de romige soep en het zoute van de kaas.