Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Ontbijt-eitjes met Bieslook
Romige ontbijt eieren met crème fraîche, bieslook en sjalot. Een luxe ontbijt of lunchgerecht.
Porties:
1
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Coddler (afsluitbaar vuurvast potje)
pan
Ingrediënten
▢
4
eieren
▢
Crème fraîche
▢
Boter
▢
Zout
▢
Peper
▢
Bieslook
▢
1
sjalotje
Instructies
Besmeer de binnenkant van de coddler met boter en giet er een laagje crème fraîche in.
Breek de eieren in de coddler en bestrooi met zout en peper.
Sluit de coddler af en zet 7 minuten in een pan met kokend water (waterniveau tot aan het deksel).
Bestrooi met bieslook en fijngesneden sjalot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met toast of geroosterd brood.
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Champagne of mousserende wijn: Een feestelijke bubbelwijn past goed bij dit luxe ontbijt of lunchgerecht.
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen is ook een goede optie.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
3
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Lunch
/
Ontbijt
Land van herkomst
Engeland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Pasen