Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
Verhit de olie in een pan en fruit de bosui samen met de champignons.
Voeg de ham en tomaten toe en bak kort mee.
Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat, komijnzaad en marjolein.
Bekleed een springvorm van ongeveer 30 cm doorsnede met het uitgerolde bladerdeeg.
Vorm een rand van 2 cm hoog.
Verdeel de gebakken ingrediënten gelijkmatig over het deeg.
Meng de eidooiers met de crème fraîche en geraspte kaas.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet dit mengsel over de ingrediënten in de vorm.
Leg de overgebleven bladerdeegstrookjes over het mengsel en bestrijk met geklutst ei.
Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten op het onderste rek, tot deze goudbruin is.
Garneer met verse peterselie en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als je nog resten bladerdeeg over hebt, kun je kaasstokken of deegstokken met kaas, basilicum en zeezout maken! Je kunt ook pakketjes van beleg of ham in bladerdeeg maken en 15 minuten in de oven bakken.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze romige paddenstoelentaart. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de champignons en ham mooi aan.