Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Paddenstoelentaartjes met Peterseliesaus
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
taartvormpjes
Koekenpan
kom
Zeef
Ingrediënten
▢
4
plakjes
roomboterbladerdeeg
diepvries
▢
300
g
gemengde paddenstoelen
zoals oesterzwammen en shii-takes
▢
1
sjalot
▢
2
teentjes
knoflook
▢
7
eierdooiers
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
3
eetlepels
bloem
▢
250
ml
slagroom
▢
30
g
verse peterselie
▢
190
ml
gevogeltefond
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat de plakjes roomboterbladerdeeg ontdooien op een werkvlak.
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
Pel en snipper de sjalot en knoflook fijn.
Vet de taartvormpjes lichtjes in met olie.
Leg de plakjes deeg in de vormpjes en zorg dat het deeg ruim over de rand hangt.
Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem van het deeg en bestrijk het met losgeklopte eierdooier.
Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot met 1 teentje knoflook gedurende 30 seconden.
Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op hoog vuur mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de paddenstoelen uitlekken in een zeef en vang het vocht op.
Klop de rest van de eierdooiers los met het paddenstoelenvocht.
Klop de bloem in 125 ml slagroom en roer dit door het eierdooiermengsel.
Verdeel de paddenstoelen over de taartvormpjes en schenk het roommengsel erover.
Bak de taartjes in het midden van de oven gedurende 20 minuten gaar.
Pluk de steeltjes van de peterselie en hak ze grof.
Blancheer de peterselieblaadjes kort in kokend water en spoel ze af met koud water.
Laat goed uitlekken.
Bak de gehakte peterselie steeltjes met de rest van de knoflook in 1 eetlepel olie gedurende 1 minuut.
Voeg de gevogeltefond toe en laat het geheel op hoog vuur tot een derde inkoken.
Roer de rest van de slagroom erdoor en laat de saus nog 3 minuten inkoken.
Dep de peterselieblaadjes droog, hak ze fijn en roer ze door de roomsaus.
Haal de taartjes voorzichtig uit de vormpjes en laat ze 1 minuut op een rooster uitdampen.
Leg de taartjes op borden, schenk de peterseliesaus eromheen en bestrooi met de achtergehouden peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc vormt een goede combinatie met dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
45
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij