Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Pappardelle met Paddestoelen
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
19
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Steelpan
vergiet
Ingrediënten
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
500
g
kastanjechampignons
in plakjes
▢
200
ml
crème fraîche
▢
2
theelepels
kruidenbouillonpoeder
▢
150
g
Grana Padano of oude kaas
geraspt
▢
500
g
verse pappardelle pasta
▢
200
g
galia ham
in reepjes (of geroosterde hazelnoten voor een vegetarische optie)
▢
30
g
verse peterselie
fijngehakt
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op matig vuur.
Bak de champignons gedurende 10 minuten, af en toe omscheppen, tot ze gaar zijn.
Verwarm in een steelpan de crème fraîche.
Roer het kruidenbouillonpoeder en de geraspte kaas erdoor en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
Kook intussen de pappardelle pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af in een vergiet.
Voeg de hamreepjes en fijngehakte peterselie toe aan de champignons en bak ze 1 minuut mee.
Meng de gekookte pappardelle door de champignons en ham.
Verdeel de pasta over vier borden en schep de kaassaus erover.
Serveer met een salade van eikenbladslamelange en tomaten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij