Een smaakvolle pasta met zachte aubergine en zoete gekarameliseerde ui, geserveerd in een romige saus en afgemaakt met verse basilicum en Parmezaanse kaas.
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de uien op laag vuur.
Voeg de balsamicoazijn en bruine suiker toe en laat de uien in 10-15 minuten karamelliseren.
Verhit de resterende olijfolie in een andere pan en bak de aubergineblokjes goudbruin.
Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
Voeg de pastasaus en kookroom toe aan de aubergine en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de spaghetti af en meng met de romige saus.
Serveer de pasta op borden en verdeel de gekarameliseerde uien erover.
Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en garneer met verse basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een knapperig stuk ciabatta en een frisse groene salade.Wijnadvies:Een Timara Chardonnay Semillon past goed bij dit gerecht. De volle smaak van de Chardonnay en de frisheid van de Semillon vullen de romige saus en de gekarameliseerde ui mooi aan.