Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Pasta met Kip, Courgette en Champignons
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
18
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
pan
Ingrediënten
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
500
g
kipfilet
in reepjes gesneden
▢
1
ui
gesnipperd
▢
300
g
spaghetti
▢
1
courgette
in halve plakjes gesneden
▢
1
theelepel
gedroogde oregano
▢
250
g
champignons
gehalveerd
▢
125
ml
zure room
Instructies
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de reepjes kip in 5-6 minuten gaar.
Haal de kip uit de wok.
Verhit de rest van de olie in de wok en fruit hierin de ui op laag vuur tot hij goudgeel is.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Draai het vuur onder de wok hoog, voeg de courgette en de oregano toe aan de ui en bak het geheel al omscheppend 2-3 minuten.
Voeg de champignons toe en roerbak het geheel nog 2-3 minuten.
Verwarm de kipreepjes 1 minuut mee en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Giet de spaghetti af en meng de zure room erdoor.
Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
Verdeel de pasta over de borden en schep de gebakken groenten met kip erover en ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
620
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2.1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Pasta
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij