Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Pasta met Kip en Courgette
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
kookpan
snijplank
Keukenmes
Ingrediënten
▢
350
g
schelpjespasta
of glutenvrije pasta
▢
2
courgettes
▢
400
g
kipfilet
in blokjes gesneden
▢
200
ml
kookroom
▢
50
g
geraspte pittige kaas
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
½
tablet
tuinkruidenbouillon
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Halveer de courgettes in de lengte en snijd ze vervolgens in plakjes.
Verhit de olijfolie in een hapjespan.
Bestrooi de kipblokjes met zout en peper en bak ze in 4-5 minuten rondom bruin.
Schep de kipblokjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Bak de gesnipperde ui en plakjes courgette 5 minuten in het achtergebleven bakvet.
Voeg de gebakken kip en fijngehakte knoflook toe aan de courgette.
Fruit de knoflook 1 minuut zachtjes mee.
Verkruimel de bouillontablet erboven, voeg de kookroom toe en laat het geheel even zachtjes doorkoken.
Voeg peper naar smaak toe.
Schep de gekookte pasta door de saus en verdeel het gerecht over vier borden.
Bestrooi met de geraspte kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige pasta met kip en courgette past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
540
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
23
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kip
/
Pasta
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken