Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Pasta met Tomatensaus en Ansjovis
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
gesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
geplet
▢
6
stengels
bleekselderij
in blokjes
▢
10
tomaten
in blokjes
▢
10
ansjovisfilets
gesneden
▢
1
eetlepel
kappertjes
▢
30
olijven
gehalveerd
▢
Verse
basilicumblaadjes
▢
Pecorino kaas
▢
400
gram
Linguine of Rigatoni
Instructies
Fruit de gesnipperde ui en knoflook in wat olijfolie in een pan, zonder ze te laten kleuren.
Voeg de blokjes bleekselderij toe en bak mee.
Voeg de gesneden tomaten toe en verhoog het vuur.
Laat sudderen totdat het vocht verdampt en de tomaten indikken.
Breng intussen een pan met water aan de kook, voeg zout toe en kook hierin de pasta volgens de instructies op de verpakking gaar.
Giet de pasta af en meng met een scheutje olie, zout en peper.
Voeg op het laatste moment de ansjovis toe aan de tomatensaus, zodat deze kan smelten, gevolgd door de kappertjes en olijven.
Breng op smaak met peper.
Let op: het zout komt van de kappertjes en ansjovis.
Serveer de pasta met tomatensaus en ansjovis gegarneerd met verse basilicumblaadjes en geraspte Pecorino kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Chianti Classico past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Vis
Land van herkomst
Italië