Kook of stoom de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
Blancheer de tomaten kort in kokend water of stoom ze gedurende 1 minuut op 95°C.
Spoel ze vervolgens af onder koud water en verwijder het vel.
Hak de tomaten grof.
Snipper de ui fijn en hak de knoflookteentjes.
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan zonder ze te laten kleuren.
Voeg de gehakte ansjovis toe en laat deze smelten.
Voeg de helft van de gehakte tomaten toe en laat alles sudderen.
Voeg de rest van de tomaten toe en laat het geheel zachtjes verder koken.
Voeg de kappertjes, olijven en 3 eetlepels olijfolie toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Roer als laatste de fijngehakte peterselie erdoor en de saus is klaar om te serveren.
Verdeel de saus over de gekookte tagliatelle en bestrooi royaal met geraspte Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.Pas op met zout. De ansjovis , kappertjes en olijven geven ook al smaak af. Voeg eventueel wat basilicum toe en probeer in plaats van Parmezaanse kaas eens Pecorino.