ook de penne in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet de pasta af, spoel hem af onder koud stromend water en laat goed uitlekken in een vergiet.
Kook de broccoli in een klein laagje kokend water met zout in 2-3 minuten beetgaar.
Doe de doperwten in een schaal, giet er kokend water op en laat 2-3 minuten staan tot de doperwten net ontdooid zijn.
Giet de broccoli en de doperwten af, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Boen de sinaasappel schoon.
Rasp de schil van de sinaasappel fijn en voeg toe aan de zure room in de serveerschaal.
Pers de sinaasappel uit en roer het sap samen met de mosterd door de room.
Breng de dressing op smaak met zout en versgemalen peper.
Snijd de gerookte zalm in repen van drie centimeter breed.
Schep de afgekoelde penne, broccoli, doperwten, maïs en zalm door de sinaasappeldressing in de serveerschaal en meng alles goed door elkaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
De romige textuur van de zure room en de hartige gerookte zalm vragen om een lichte en fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio. Deze wijnen vormen een perfecte aanvulling op de frisse sinaasappeldressing en versterken de smaken van dit heerlijke gerecht.