Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Penne met Broccoli, Garnalen en Rivierkreeftjes
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
Wok of grote koekenpan
vergiet
Lepel of spatel
Ingrediënten
▢
240
gram
penne
▢
400
gram
broccoli
in roosjes
▢
300
gram
wokgarnalen
▢
200
gram
rivierkreeftjes
▢
Zout naar smaak
▢
Italiaanse kruiden naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
1
klein
bekertje
200 ml crème fraîche
Instructies
Penne Koken:
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met een snufje zout tot deze al dente is.
Giet af en zet apart.
Broccoli Wokken:
Verhit een beetje olie in een wok of grote koekenpan en wok de broccoli roosjes tot ze beetgaar zijn (ongeveer 5-7 minuten).
Samenvoegen:
Voeg de gekookte penne toe aan de pan met broccoli en roer goed door elkaar.
Voeg de crème fraîche toe en verwarm het geheel op een laag vuur totdat alles goed gemengd en warm is.
Garnalen en Rivierkreeftjes Toevoegen:
Voeg de wokgarnalen en rivierkreeftjes toe aan de pan.
Roer voorzichtig zodat de zeevruchten gelijkmatig verdeeld worden en warm zijn.
Kruiden:
Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden naar wens.
Serveren:
Serveer direct en geniet van een heerlijke, romige pasta met zeevruchten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Pescatarian