Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Penne met Italiaanse Mosselen en Groentesaus
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
24
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mosselpan
pan
Steelpan
schuimspaan
grote kom
diepe borden
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
▢
400
g
Italiaanse roerbakgroentemix
▢
2
theelepels
Italiaanse kruiden
▢
2
kg
panklare mosselen
▢
250
g
penne rigate
koelvers
▢
100
ml
koksroom
▢
100
g
zongedroogde tomatentapenade
Instructies
Verhit in een (mossel)pan de olijfolie en bak de roerbakgroentemix met Italiaanse kruiden op matig vuur gedurende 3 minuten.
Controleer ondertussen de mosselen en verwijder de kapotte mosselen en de mosselen die niet sluiten na een tik.
Voeg de mosselen toe aan de groenten in de pan en kook ze op matig vuur gedurende 6-8 minuten tot alle schelpen openstaan.
Kook in een andere pan de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verwarm in een steelpan de koksroom met de zongedroogde tomatentapenade.
Schep de mosselen in een grote kom.
Haal de groenten met een schuimspaan uit de pan en roer ze door de tapenadesaus.
Giet de penne af en verdeel ze over twee diepe borden.
Schep de groentesaus over de pasta en serveer de mosselen erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Vermentino of een Pinot Grigio, past goed bij de romige penne, de zeevruchten en de kruidige groentesaus.
Voedingswaarden
Calories:
900
kcal
|
koolhydraten:
95
g
|
Protein:
55
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Pescatarian