Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Penne met Tonijnsaus en Courgette
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Zeef
Koekenpan
Ingrediënten
▢
400
g
penne pasta
▢
1
ui
gesnipperd
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
blik
gepelde tomaten
400 g
▢
2
blikjes
tonijn in olie à 185 g
▢
125
ml
slagroom
▢
2
courgettes
in plakjes
▢
2
teentjes
knoflook
fijngesneden
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok en fruit hierin de gesnipperde ui.
Voeg de gepelde tomaten met vocht toe en laat 15 minuten zachtjes stoven.
Laat de tonijn uitlekken in een zeef en verdeel in stukjes.
Voeg de tonijn en slagroom toe aan de tomatensaus en laat nog 3-4 minuten zachtjes meestoven.
Breng op smaak met zout en peper.
Bak in een koekenpan de plakjes courgette 5 minuten al omscheppend in de resterende olijfolie.
Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak nog 2 minuten mee.
Schep de tonijnsaus door de penne en serveer met de gebakken courgette.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Vis
Land van herkomst
Italië