Klop in een andere kom de boter met beide soorten suiker licht en romig.
Vermeng het ei met het bloemmengsel, de pindakaas en het zout.
Klop dit mengsel door het botermengsel.
Verpak het deeg in aluminiumfolie en leg het minstens 2 uur, liefst een nacht, in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160ºC (gasstand 2).
Vorm balletjes van ongeveer 2 cm doorsnee van het deeg.
Leg de deegballetjes op 5 cm afstand van elkaar op een bakplaat.
Druk ze met een vork iets platter.
Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin.
Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen.
Bewaar maximaal 5 dagen in een goed gesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Voor een extra traktatie kun je het basisdeeg verrijken met 75 gram chocoladedruppels. Of bestrijk de afgekoelde koekjes met een glazuur van 200 gram roomkaas en 2 eetlepels poedersuiker, bestrooid met chocoladevlokken.Wijnadvies:Serveer eventueel met een glas koude melk of een zachte dessertwijn zoals muscat.