Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Pompoen-Wortelsoep met een Vleugje Garam Masala
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
800
gram
pompoen
in blokjes
▢
150
gram
wortel
in blokjes
▢
1
centimeter
gember
fijn gesneden
▢
1
ui
grof gesneden
▢
3
theelepels
garam masala
▢
1
liter
groentebouillon
▢
150
ml
kokosmelk
▢
Handjevol
grof gehakte amandelen
Optioneel:
▢
pompoenpitolie voor garnering
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C (Hetelucht Plus).
Meng de pompoen, wortel, ui, gember en garam masala samen met een scheutje olijfolie in een kom.
Verspreid het mengsel over een bakplaat en rooster het in de oven op niveau 2 gedurende ongeveer 20 minuten.
Roer na 10 minuten alles even door elkaar.
Doe het geroosterde mengsel in een pan samen met de groentebouillon en laat het geheel ongeveer 10 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde puree en voeg de kokosmelk toe voor een romige textuur.
Serveer de soep met stukjes geroosterde pompoen als garnering en bestrooi met grof gehakte amandelen.
Voor extra smaak, druppel vlak voor het serveren wat pompoenpitolie over de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als maaltijdsoep is deze pompoen-wortelsoep heerlijk met grof brood.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer past goed bij de exotische smaken van deze pompoen-wortelsoep.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch