Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan.
Fruit de ui, knoflook en gember zachtjes tot ze glazig zijn.
Voeg de pompoenblokjes toe en bak ze kort mee om de smaken te versterken.
Bestrooi de groenten met kerriepoeder en roer goed door.
Giet de groentebouillon en kokosmelk in de pan en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep zachtjes sudderen totdat de pompoen volledig gaar en zacht is (ongeveer 20 minuten).
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde en romige consistentie.
Breng de soep op smaak met zout en zwarte peper naar wens.
Serveer de soep warm in kommen en garneer met pompoenpitten en kokosvlokken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met knapperig brood of een sneetje geroosterde roggebrood voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Riesling past perfect bij deze romige soep.