Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en kook de aardappelschijfjes 2 minuten.
Voeg de prei toe en kook nog 1 minuut mee.
Laat het geheel uitlekken in een vergiet.
Vet een ovenschaal in en doe het aardappel-preimengsel erin.
Meng de slagroom met de mosterd, kaas, peper en zout.
Verdeel het roommengsel gelijkmatig over de ovenschaal.
Bak de schotel in het midden van de oven 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Verhit intussen de zonnebloemolie in een pan.
Bak de broccolischijven in 4-6 minuten op middelhoog vuur goudbruin, keer halverwege.
Verdeel de ovenschotel over de borden en leg de broccolischijven ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Garneer met verse bieslook of peterselie voor een frisse, groene touch.Wijnadvies: Combineer dit gerecht met een volle Chardonnay of een frisse Pinot Blanc.