Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Preisoep met Gerookte Zalm
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Staafmixer of keukenmachine
kom
Lepel
Ingrediënten
▢
2
kruimige aardappels
in blokjes gesneden
▢
150
g
prei
in ringen gesneden
▢
1
eetlepel
tijm
▢
750
ml
kippenbouillon
van tablet
▢
50
ml
slagroom
▢
100
g
gerookte zalm
in reepjes gesneden
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Breng in een pan de kippenbouillon aan de kook.
Voeg de blokjes aardappel, prei en tijm toe.
Laat het geheel zachtjes koken gedurende 15 minuten.
Pureer de soep voorzichtig met een staafmixer of in een keukenmachine tot een glad mengsel.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden.
Schenk een scheutje slagroom in elke kom soep en roer even kort met een lepel zodat de slagroom als een halve cirkel zichtbaar wordt.
Leg de reepjes gerookte zalm in de soep.
Serveer de romige preisoep met vers brood of stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige preisoep en versterkt de smaak van de gerookte zalm.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
18
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
/
Zalm
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij