Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Preisoufflé met Gruyère
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
soufflévormpjes
Keukenmachine
ovenschaal
Ingrediënten
▢
25
g
Grana Padano
fijngeraspt
▢
50
g
boter
▢
20
g
patentbloem
▢
175
ml
melk
▢
2
theelepels
gedroogde tijm
▢
½
zak
panklare prei
à 300 g
▢
Cayennepeper
▢
50
g
geraspte Gruyère kaas
▢
2
eieren
gesplitst
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrooi de binnenkant van ingevette soufflévormpjes met Grana Padano.
Smelt op laag vuur 25 g boter, voeg bloem toe en laat 2-3 minuten al roerend garen.
Schenk de melk in scheuten erbij.
Roer de tijm en een mespunt zout erdoor en laat de saus op laag vuur 20 minuten koken.
Roer tot alle klontjes zijn verdwenen.
Laat de saus afkoelen tot kamertemperatuur.
Stoof in een hapjespan met antiaanbaklaag de prei in 25 g boter in 20 minuten gaar.
Pureer de prei met een mespunt cayennepeper en zout naar smaak in een keukenmachine tot een gladde massa.
Roer de preipuree en Gruyère door de saus en spatel de dooiers erdoor.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het preimengsel.
Vul de vormpjes voor de helft met het mengsel en zet ze in een met warm water gevulde ovenschaal.
Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de soufflés in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht vanwege de romige textuur en de hartige smaak van de Gruyère.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Kaas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Zwitserland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch