Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Raapstelenstamppot met Katenspek en Bosui
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
4
bosjes raapstelen
ca. 400 g
▢
3
bosuitjes
▢
150
g
katenspek
▢
2
zakjes
aardappelpuree à la minute
pak à 116 g, Maggi
▢
125
g
roomkaas met knoflook
▢
Versgemalen peper
Instructies
Snijd de worteltjes van de raapstelen.
Was de raapstelen, dep ze droog en snijd ze in reepjes.
Breng in een pan ½ liter water aan de kook.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.
Snijd het katenspek in reepjes.
Verwarm het spek in een droge koekenpan al omscheppend.
Voeg al roerend het aardappelpureepoeder toe aan het kokende water.
Blijf roeren tot er een smeuïge puree ontstaat.
Roer de roomkaas en het spek door de puree.
Schep de raapstelen en bosui erdoor.
Verwarm de stamppot al roerend zachtjes.
Breng op smaak met versgemalen peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Grüner Veltliner past goed bij dit gerecht vanwege de romige textuur en de hartige smaak van het katenspek.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland