Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Radijssoep met Bosui en Ras el Hanout
Probeer deze unieke romige radijssoep met een vleugje ras el hanout. Verfrissend en vol smaak!
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Lepel
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
700
ml
groentebouillon
▢
1
bosje
radijs
goed schoongewassen (4 radijsjes apart houden)
▢
2
bosuien
in stukjes gesneden
▢
Keukenroom
naar smaak
▢
½
el
ras el hanout
▢
1
teentje
knoflook
geperst
Instructies
Breng de groentebouillon aan de kook in een pan.
Voeg de bosui, radijs (behalve de 4 apart gehouden), en knoflook toe aan de bouillon.
Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
Voeg tijdens het koken een scheut keukenroom toe en roer goed door.
Snijd de apart gehouden radijsjes in dunne plakjes.
Pureer de soep eventueel met een staafmixer voor een gladde textuur (optioneel).
Vul de borden met de soep en garneer met de dun gesneden radijsjes.
Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze radijssoep.
Voedingswaarden
Calories:
100
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch