Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Ravioli met Gorgonzola-Roomsaus
Heerlijke huisgemaakte ravioli gevuld met ricotta en peterselie, geserveerd met een romige gorgonzola-roomsaus.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Deegroller of pastamachine
grote pan
Koelrek
schuimspaan
Ingrediënten
Voor de pasta:
▢
200
g
bloem
▢
2
eieren
▢
1
eetlepel
olie
▢
Zout en peper
Voor de vulling:
▢
8
eetlepels
fijngehakte peterselie
▢
300
g
verse ricotta
▢
125
g
parmezaanse kaas
geraspt
▢
1
eidooier
▢
¼
theelepel
nootmuskaat
Voor de saus:
▢
125
g
gorgonzola
op kamertemperatuur, in blokjes
▢
200
ml
slagroom
▢
150
g
parmezaanse kaas
geraspt
Instructies
Meng alle ingrediënten voor de pasta en kneed tot een stevig deeg.
Voeg indien nodig extra olie toe.
Zet het deeg afgedekt 30 minuten koel weg.
Meng alle ingrediënten voor de vulling en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het deeg in porties en rol uit met een pastamachine (of deegroller), beginnend bij stand 1 en eindigend bij stand 6 of 7.
Bestrooi het werkvlak met bloem als het deeg plakkerig wordt.
Leg het uitgerolde deeg op een bebloemde plank.
Schep theelepels van de vulling op het deeg met 8 cm tussenruimte.
Bestrijk de randen rondom de vulling licht met water.
Leg een tweede laag deeg erover en druk de randen rondom de vulling goed aan.
Steek rondjes van 6 cm uit om de ravioli’s te maken.
Maak 3 ravioli's per persoon.
Breng een grote pan water met zout en een scheutje olie aan de kook.
Kook de ravioli in 5-8 minuten beetgaar.
Verwarm voor de saus de gorgonzola en slagroom al roerend tot een gladde saus.
Voeg 6 eetlepels parmezaanse kaas toe en roer door.
Serveer op elk bord 3 ravioli’s met een lepel saus erover.
Serveer de rest van de saus en de resterende parmezaanse kaas apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Schenk bij de ravioli een geurige, zijdeachtige rode wijn, zoals een Fleurie of een andere cru uit de Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
24
g
|
Vet:
33
g
|
Zout:
300
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst