Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Rode Bietensoep met Runderrookworst
Rode Bietensoep met Runderrookworst als een hartverwarmend voorgerecht!
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
2
uien
gesnipperd
▢
3
eetlepels
olie
▢
450
g
aardappelschijfjes
▢
400
g
geraspte rode bietjes
▢
1
blikje
tomatenpuree
70 g
▢
2
tomaten
in partjes
▢
750
ml
wortelsap
▢
1
runderrookworst
250 g, in plakjes
▢
150
ml
Griekse yoghurt
vetvrij
Instructies
Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de gesnipperde ui.
Voeg de aardappelschijfjes en geraspte rode bietjes toe en bak deze kort mee.
Roer de tomatenpuree door het mengsel en bak deze kort mee.
Voeg de tomatenpartjes toe aan het aardappel-bietmengsel.
Schenk het wortelsap en 250 ml water erbij en breng de soep aan de kook.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet het vuur lager en laat de soep afgedekt 10 minuten zachtjes koken.
Verhit ondertussen de resterende olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de plakjes runderrookworst al omscheppend 1-2 minuten.
Verdeel de soep over de diepe borden.
Schep in het midden van elk bord een beetje Griekse yoghurt en leg er wat plakjes runderrookworst op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Soep
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij